Tietosuoja-ja rekisteriseloste


Rekisterin ylläpitäjä:

OHTO Nordic Home Oy

Y-tunnus: 2877472-9

Prunnintie 6, liikehuoneisto 9

39820 Kihniö

info@ohtonordichome.com

+358 50 330 9785

 

Yhteyshenkilöt: 

Henna Erkkilä

Sini Hautamäki 

OHTO Nordic Home Oy 

 

Rekisterin nimi:

OHTO Nordic Home Oy verkkokaupan asiakasrekisteri.

 

Rekisterin pitämisen tarkoitus:

Rekisterin pääasiallinen käyttötarkoitus on saada asiakkaan tilaus toimitettua perille. Rekisteri auttaa myös selvittämään tilaukseen mahdollisesti liittyviä ongelmia tai asiakaspalautuksia. Keräämme siis henkilötietoja asiakassuhteen hoitamista varten. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on myyjän ja asiakkaan välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset oikeudet ja velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. 

Henkilötietoja käsitellään verkkokaupan asiakkaiden asiakassuhteiden ylläpitämiseen, esimerkiksi asiakassuhteen edellyttämiin yhteydenottoihin ja suoramarkkinointiin. Asiakkaalla on oikeus kieltää itseään koskevien tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Emme tee sinua koskevia profilointeja ja automaattisia päätöksiä. 

 

Rekisterin sisältämät tiedot:

  • Asiakkaan etu- ja sukunimi
  • Asiakasnumero
  • Asiakkaan osoite ja muut yhteystiedot
  • Asiakkaan tilaamat tuotteet 
  • Asiakkaan lisätietokentässä antamat tiedot
  • Mahdolliset käyttäjätunnukset 
  • Tietoja asiakkaan ostotapahtumista
  • Käytetty toimitus- ja maksutapa
  • Lähetysten seurantatiedot


Henkilötietoja vastaanottavat:


- yrityksemme ja sen työntekijät
- maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta maksun
- kuljetusyritys, joka kuljettaa tavaran sinulle
- tilitoimisto, joka kirjaa tilauksen kirjanpitoomme
- tilintarkastaja, joka tarkastaa kirjanpitomme
- IT-yritys, joka ylläpitää verkkosivujamme

-uutiskirjeen tilanneiden henkilöiden sähköpostiosoitteen Mailchimp


Säilytämme henkilötietojasi:


- verkkokaupassa viiden vuoden ajan
- sähköpostiarkistosssa seitsemän vuoden ajan
- kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan

Sinulla on seuraavat oikeudet:


- oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
- oikeus tietojen oikaisemiseen
- oikeus käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää markkinoinnin)
- oikeus vastustaa käsittelyä
- oikeus peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi markkinointiin)
- oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle


Huomioithan, että sinulla on "oikeus tulla unohdetuksi" vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä. 


Säännönmukaiset tietolähteet:

Asiakkaalta itseltä verkkokaupan tilauksista, yhteydenottolomakkeen kautta, puhelimitse, sähköpostilla tai muulla vastaavalla tavalla.

 

Tietojen säännönmukaiset luovutukset:

Tietoja käytetään asiakassuhteiden hoitamiseen ja ylläpitämiseen eikä niitä luovuteta säännönmukaisesti edelleen ulkopuoleiselle taholle. Tietoja voidaan luovuttaa verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyvien toimien (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi) yhteydessä, tilausten toimittamiseksi, sekä viranomaisille näiden niin edellyttäessä ja lain salliessa.

 

Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle:

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Uutiskirjeiden tilanneiden henkilöiden sähköposti-osoite :

OHTO Nordic Home Oy käyttää uutiskirjeitä toimittaessaan ulkopuolista Mailchimp-palvelua ja täten uutiskirjeen tilanneiden henkilöiden sähköpostiosoitetietoja saatetaan säilyttää EU:n ulkopuolella. 


 Evästeiden käyttö

OHTO Nordic Home Oy:n verkkokaupassa käytetään evästeitä (myös ns. Cookie). Eväste on pieni verkkokauppa-asioinnin yhteydessä internet-selaimeen tallennettava tekstitiedosto, joka mahdollistaa verkkokaupan sivuilla vierailevien kävijöiden seurannan.

Evästeiden käyttö helpottaa yleisesti verkkokauppa-asioimista ja esimerkiksi kirjautumista sisään verkkokauppaan. Tämän lisäksi evästeiden käyttö mahdollistaa erilaisen yhdistelmätiedon laatimisen verkkokaupan asiakkaista.

Evästeiden avulla kerättävä tieto on anonyymiä, mutta tietoa on mahdollista liittää käyttäjältä saatuihin henkilötietoihin ja käyttää kohdennetun mainonnan tuottamiseen. 

Evästeiden käyttö on turvallista, ja ne eivät vahingoita käyttäjän tietokoneita tai tiedostoja. Evästeiden käytön voi halutessaan kytkeä pois internet-selaimen asetuksista. Evästeiden poiskytkeminen saattaa kuitenkin hankaloittaa verkkokaupan asianmukaista toimintaa. 


Uutiskirjeen tilanneet henkilöt:

Uutiskirjeen henkilöä tai yritystä pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoite, jotta asiakasviestintä onnistuu. Ilmoitettua sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Uutiskirjeen tilanneet saavat kohtuullisin väliajoin sähköpostia jossa kerrotaan mm. tapahtumista, uutisista, uutuustuotteista, tarjouksista sekä palveluista ja muista markkinointiin liittyvistä asioista. 

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen milloin tahansa. Jokaisessa lähetetyssä uutiskirjeessä on linkki, jota painamalla perut uutiskirjeiden vastaanottamisen. 

Tietojen luovutus / tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle: 

OHTO Nordic Home Oy käyttää uutiskirjeitä toimittaessaan ulkopuolista Mailchimp-palvelua ja täten uutiskirjeen tilanneiden henkilöiden sähköpostiosoitetietoja saatetaan säilyttää EU:n ulkopuolella. 

Mailchimp noudattaa EU - U.S Privacy Shield framework -säädöksiä, ohessa linkki: https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active

Mailchimp palvelun yksityisyysehdot: https://mailchimp.com/legal/privacy/?_ga=2.12320628.1997102280.1527063741-1750787829.1526381247

Mailchimp palvelun käyttöehdot: https://mailchimp.com/legal/terms/?_ga=2.18387449.1997102280.1527063741-1750787829.1526381247


Tietojen säilytys ja hävittäminen:

Asiakasrekisterin tietoja säilytetään asiakassuhteen aiemmin kohdassa "säilytämme henkilötietojasi" mainitun säilymisen ajan. Tilaus- laskutus- ja maksutietoja säilytetään kuitenkin muun kirjanpitoaineiston tapaan. Tarpeettomiksi käyneet tiedot hävitetään turvallisesti ja varmasti. 


Rekisterin suojauksen periaatteet:

Asiakasrekisteriä käsitellään aina luottamuksellisesti. Rekisteri on suojattu ulkopuolisilta palomuureilla ja muilla teknisillä suojakeinoilla. Rekisteriä säilytetään vain sähköisessä muodossa ja satunnaiset paperitulosteet tuhotaan välittömästi ja turvallisesti. 

Rekisteriä käyttävät ainoastaan ne henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu ja joita sitoo vaitiolovelvollisuus. Jokaisella rekisterin käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. 

 

Tarkastusoikeus:

Jokaisella asiakkaalla on henkilötietolain mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu. Pyynnöt tulee lähettää mainitulle yhteyshenkilöille.

 

Tietojen päivittäminen:

Asiakas voi päivittää nimi- ja osoitetietojaan verkkokaupan profiilissaan. Lisäksi asiakas voi ottaa yhteyttä tietojensa päivittämiseksi edellä mainittuihin yhteyshenkilöihimme.

 

Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet:

Asiakkaalla on oikeus kieltää hänen tietojensa käsittely markkinointitarkoituksia varten. Tietojen käsittelyn rajoitusta koskeva pyyntö tulee esittää rekisterin yhteyshenkilöille.